Powerlifting

Wat is powerlifting?

Powerliften is een fitness- en krachtsdiscipline die zich op drie belangrijke fitnessoefeningen richt: de squat, de bench press en de deadlift. Het doel is om met deze oefeningen een zo groot mogelijk gewicht te verplaatsen – uiteraard met de juiste techniek bij de uitvoering.

Squat

Bij een powerlift squat is het zaak de knieën en heupen buigen tot je bovenbenen ten minste parallel aan de grond zijn. Vervolgens moet je de knieën en heupen ook weer strekken, en dit alles met een zo groot mogelijk gewicht op je rug. Door de juiste techniekaanwijzingen, samen met een goed trainingsschema is het mogelijk om te squatten met gewichten van meer dan 2,5 keer jouw lichaamsgewicht!

Squat in squatrek
Bench press met spotter

Bench press

De bench press is de ultieme krachtmeting voor het bovenlichaam. Liggend op een bankje laat je een stang met gewicht naar jouw borst zakken. Wanneer de stang volledig stil ligt op de borst, mag je deze weer naar boven tillen. Er komt veel techniek bij kijken om deze oefening zo efficient mogelijk uit te voeren, en dus om zo veel mogelijk gewicht te tillen. Wil jij deze ook leren? Neem dan zo snel mogelijk contact op!

Deadlift

Bij de deadlift wordt het meeste gewicht getild van alle drie de oefeningen. De stang met gewicht moet vanaf de grond omhooggetild worden naar heuphoogte door benen en heupen te strekken. Dit kan door middel te maken van verschillende technieken, zoals sumo of conventioneel. Wil jij weten welke techniek het beste bij jou past? Informeer dan meteen naar een gratis intake gesprek.

Sumo deadlift

Resultaten

Tijdens mijn tijd als coach heb ik verschillende klanten mogen helpen bij het verbeteren van bovenstaande drie oefeningen. Door ze te voorzien van een goed trainingsschema en de juiste begeleiding is het mogelijk om in korte tijd veel progressie te boeken. Ongeacht hoe gevorderd jij al bent met powerliften, door mijn persoonlijke ervaring met powerliften en personal training kan ik jou naar het volgende niveau tillen. 

Tab #1

Coach squat van 190kg naar 212,5kg